Current Lesson
Course Content

Introduktion til den sociale dimension

Svært tilgængelige unge indtager flere forskellige stillinger og positioner - både som insidere eller outsidere. De kan være tilknyttet flere samfund/grupper f.eks. deres jævnaldrende, racegrupper, et værtssamfund (hvis migranter eller flygtninge), skolesamfund, almindelige samfund osv. Dette kan nogle gange bringe dem i modstridende alliancer med andre. Race, social klasse, køn, etnicitet, seksuel orientering og andre spørgsmål af rang bestemmer forholdet til enhver form for fællesskab. Disse elementer strækker sig ind i det sociale design, som man bringer ind i enhver samfundskreds, både hvad angår politiske og ideologiske overbevisninger såvel som kulturelle praksisser og antagelser. Hver person går ind i en bestemt konstruktion af virkeligheden.

Vores ansvar som borgere er, at forfølge vores bedste interesser og stille spørgsmålstegn ved vores mange forskellige holdninger.
Dette vil hjælpe os med at undgå de blinde pletter, der følger med uundersøgte overbevisninger og faste holdninger. Det er et spørgsmål om at stille spørgsmålstegn ved os selv, vores naboer, spørgsmål om sociale rækker og verden. Ud fra den opfattelse, at kultur kan ses som et sæt af forventninger, er det nødvendigt at opbygge kapacitet, både for unge og voksne, om menneskerettigheder, unges rettigheder, facilitering, etisk praksis og forskning. Hvordan man hører til, hvordan man artikulerer, hvordan man engagerer sig. Med dig selv, med gruppen og i samfundet.

Disse såkaldte 'livsfærdigheder' vil blive udforsket her med henblik på at gøre det nemmere - eller endda muligt - at gøre brug af aktiviteterne i denne håndbog og engagere sig i bæredygtighedsdiskussionen og -handlingen, uanset hvilken holdning man måtte indtage.

Hvorfor?

  • Svært tilgængelige grupper har ofte udfordrende årsager og betingelser.
  • Undertjente befolkninger kan meget vel have systemiske personlige, samfundsmæssige og familiemæssige problemer.
  • Migranter og flygtninge er blevet revet fra traditionelle kulturer med værdier, der kan kollidere med det fremherskende verdenssyn i de lande, de befinder sig i. Deres første bekymring kan meget vel være basale behov, f.eks. mad, bolig, indkomstdannelse osv. Og venner. At slå sig ned.


Dette kapitel behandler kreative redskaber til social integration og inklusion, men også blot aktiviteter, der handler om, hvordan man lever og engagerer sig i livet, som en aktiv borger.

Hvordan?

I denne dimension har unge mulighed for at undersøge, hvem de er i forhold til deres sociale identitet, og hvordan dette interagerer med de formelle og uformelle grupper/samfund, de befinder sig i. Det fokuserer også på at identificere, hvordan de kan udvikle nyttige færdigheder, værdier og holdninger til at bidrage til at skabe et mere robust og holdbart samfund. I et forsøg på at inkludere kreative kunstbaserede aktiviteter udforsker denne udforskning lederskab, styring, inklusion, konflikt, samarbejde, tillid, meningsfulde relationer, kærlighed og netværk som værktøjer til social retfærdighed og kulturel transformation. De vil bygge grundlaget for velorganiserede brugbare sociale designs, der ikke efterlader nogen og skaber rum for inklusion af følelsesmæssige behov, menneskelig nærhed, harmoni og forståelse.

Temaer

Spørgsmål at udforske

Eksempel på aktiviteter

TEMA A

SOCIAL INKLUSION

Hvem er jeg og hvor hører jeg til?

Hvilke sociale grupper er vi i?

Hvordan opfører vi os i forskellige sociale grupper?

1.1 Grupperegler (opbyg tillid)
1.2 Kom ud af din komfortzone?
1.3 Motivations spil - hvordan føler man sig inkluderet og motiveret.

TEMA B

SOCIALE FÆRDIGHEDER 


Interne og eksterne aspekter af social bæredygtighed

Hvordan har jeg det med at kommunikere i forskellige situationer? Hvordan kan vi vise forståelse for forskellige perspektiver på forskellige scenarier uden at bebrejde hinanden? Hvordan håndterer man konflikter?

2.1 Skriv digte, online poesi-slam, rap-musik og meget mere.

2.2 Tegn en konflikt

2.3 Dimensioner i konflikt

2.4 Historien om Abigail
- om hvordan vi ser tingene

TEMA C
SOCIAL BÆREDYGTIGHED

Hvad forventer vi/vores samfund af vores deltagelse?

Hvad ville I (unge) gøre for at forbedre jeres lokalsamfund? Hvordan kan vi skabe og leve dette liv harmonisk, regenerativt og bæredygtigt?

3.1 Samfundsorganiseringsfærdigheder,
f.eks. Future Workshop

3.2 Det handler om at træffe en beslutning!

3.3 Planlæg et samfundsprojekt

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!