HAUP

Hochschule für Agrar- und Umweltspädagogik (Professionshøjskolen for landbrugs- og miljøpædagogik) er uddannelses- og forskningscenter for undervisere og rådgivere inden for fagområderne jordbrug, skovbrug og miljø.

HAUP er østrigernes førende institution inden for landbrugs- og miljøuddannelse og bruger innovative uddannelses- og rådgivningskoncepter til at sætte folk i stand til at tage fremtidens udfordringer op og aktivt skabe løsninger. Vores mål er at fremme bæredygtigt land- og skovbrug samt ansvarlig brug af vores naturressourcer.

Som et nationalt og internationalt orienteret ekspertisecenter kombinerer vi forskningsledet uddannelse og rådgivning med landbrugs- og naturvidenskab kombineret med en stræben efter praktisk anvendelighed. Alle personer, der arbejder på HAUP, støtter en teori-praksis-overføring.

Konceptet Grøn Pædagogik er blevet udviklet på HAUP i løbet af det sidste årti. Det er vores koncept for implementering af uddannelse for bæredygtig udvikling i alle vores aktivitetsområder, baseret på moderne didaktiske koncepter, især på konstruktivistisk pædagogik.

  • Grøn pædagogik hjælper med at udvikle modeller for bæredygtig livsstil. Landbrugs- og miljøundervisning beskæftiger sig med nye idéer og koncepter om, hvordan et mangfoldigt og bæredygtigt landbrug kan se ud i fremtiden samt med modeller for bæredygtig livsstil.
  • Grøn Pædagogik betyder også aktiv læring i en social udveksling. I betydningen Grøn Pædagogik foregår læring aktivt, selvstyret og i udveksling med andre. Emner behandles ud fra deres sociale relevans.
  • Grøn Pædagogik undgår skarpe kategoriseringer; lineære årsags-og-virkningsforklaringer er ikke længere tilstrækkelige i en kompleks verden; vi undersøger de forskellige effekter af eksemplariske problemer.
  • Men Grøn Pædagogik irriterer også og tvinger dig til opdage nye ting. Irritationer engagerer og skaber nysgerrighed. Den beder om en løsning. Målet er at udelukke ureflekterede og ensidige observationer.

 

Vi formulerer ikke kun didaktiske koncepter. Vi arbejder med unge mennesker på sommerlejre om miljøspørgsmål, vi uddanner naturvejledere til beskyttede områder, vi afvikler programmer for flygtninge – og vi vejleder naturligvis de studerende på deres uddannelsesvej. Alt dette foregår på et videnskabeligt grundlag og tæt på praksis.

HAUP logo