Current Lesson
Course Content

2.1 Kompetencer til at forme fremtiden

Vores liv formes bl. a. af evnen til at læse, skrive, sprogkundskaber og derudover kræver enhver profession et særligt sæt af kompetencer. Men hvad skal der til for at redde planeten? Den tyske pædagog Gerhard DeHaan har filosoferet over, hvilke færdigheder en person har brug for for at påvirke sin fremtid. Her er nogle af de kompetencer, han finder nødvendige:

  • Nysgerrighed: Ingen har løsningen indtil nu, så det er vigtigt at forblive nysgerrig.
    Vi bør spørge os selv, hvordan vi kan vække og fremme nysgerrighed?
  • En fornemmelse for retfærdighed: Vi har brug for en god fornemmelse af, hvad der er retfærdigt, og hvad der ikke er. Vi bør også vide, at der ikke er noget, der hedder absolut retfærdighed.
  • En ny måde at håndtere konflikter og modsætninger på: Vi vil gerne på ferie med venner og familie, men flyrejser forurener. Hvad kan vi gøre? Vi skal se virkeligheden i øjnene, som vi alle deler, og finde gode løsninger – også selvom det ikke er muligt på kort sigt.
  • Evne til at motivere sig selv og andre: At handle er en stor udfordring. Det er nemmere at gøre det sammen. Vi bør lede efter måder at motivere hinanden på.
  • Evne til at arbejde sammen: Samarbejdsevne er nøglen til at få en stor aktivitet til at lykkes.
  • Medfølelse. Alt det ovenstående vil forblive tomt og meningsløst, hvis vi er ligeglade med, hvordan andre mennesker har det, og hvordan naturen har det. Medfølelse kan også praktiseres, læres især gennem fritidsaktiviteter.

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!